neděle 22. dubna 2012

Olejíčky pro krásné vlasky

Asi před 6 roky jsem měla vlasy cca do půl zad, ale díky nešetrnému zacházení, barvení a trvalé jsem je měla zničené skoro až ke kořínků, asi 2x jsem je musela ostříhat úplně nakrátko, ale i když jsem si od té doby vlasy nebarvila a nepoužívala žádné jiné úpravy vlasů, kromě žehličky a to jen zřídka kdy, musela jsem vlasy pro roztřepené konečky skoro každý měsíc nechat zastřihnou. Tenhle úžasný mix olejů mi poradila kamarádka a já jsem s ním nadmíru spokojená na hlavu si ho nanáším už cca 3 měsíce, 1x-2x týdně. A jelikož je to opravdu BOMBA, rozhodla jsem se, že nebudu "labuť" a pošlu to dál.
Ingredience :
1. lžička Ricinový olej
2. lžička Jojobového oleje
3. lžička olivového oleje
4. dýňového oleje

Vše seženete u Saloos

  Postup Všechny tyto olejíčky dáme do misky a naneseme na suché vlasy, spíše ke kořínkům, poté je zabalíme do igelitky a ručníku pro lepší efekt. Necháme na hlavě půl až 3 hodinky. Někdy můžeme i přes noc. V čem vlastně tkví ten zázrak? Ricinový olej slibuje rychlejší růst vlasů, to je jediné co jsem až tak nezaregistrovala, ale delší je mám, i když to může být i tím, že jsem se byla naposledy stříhat někdy v zimě, a to díky jojobovému a olivovému oleji, který úžasně posílí vlasy, které jsou po nich lesklé, silné a hlavně nejsou roztřepené a poslední je dýňový olej, ten pomáhá při vypadávání vlasů.

8 komentářů:

  1. Dík za tip, Wini!
    Kromě ricinového jsem zkoušela už všechny olejíčky. Ale zatím mě nenapadlo udělat z nich mix. Jako nápad se mi to moc zamlouvá!
    Jo a co k tomu ještě přimíchat i konopný? Nebo avokádový? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Avokadovy olej se na vlasy nehodi ale konopny ano (, další oleje co muzes pouzit jsou Arganový (Obnovuje lesk a sílu křehkých vlasů.) Makadamiový (ošetření poškozených vlasů, ty se po aplikaci stávají opět hebkými a poddajnými.)

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Wini, tohle je přímo alchymie sama! Já mám doma takovejch olejů, to musím namíchat taky:-). Je pravda, že takový ricinový olej by mohl nějakou tu vláhu na konečkách nechat, je tak hezky hutný...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj to je pravda ale kdyz udelas ten mix, tak ze to dobre nanasi.........

      Vymazat
  4. Zkusím. Jen pak strávím ve vaně asi dva dny než to vymeju...:-D
    PS: Jak chutná syrovátka:-)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no je to pekna sila, je jedno kolik toho tam das ale mam pocit, ze to chutna porad jak odtucneny mliko ............
      hej ne to smyjes v pohode..........

      Vymazat
  5. Milá Wini,
    pokud vlasy dneska nenaolejuje Julie, tak je budu muset naolejovat já. Zahraju si na kouzelnici Čáryfučku a smíchám, co radíš ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smíchame lžičku oleje to motoru, s lžičkou benzínu na oči ochranné brýle, zapalovač přidržíme u konečku a škrtneme......

      Výsledek? je po problému :))))))

      Ne vážně pak dej vědět jestli si byla spokojena:) po hokusu pokusu s olejikama :))))

      Vymazat