sobota 15. května 2010

Dámská jízda

Divím se, že jsem ráno vstala, ne že bych byla nějaký spáč, ale moc často nevstávám ve 4 hod. Za půl hodiny jsme s mamčou ujížděli směr Brno. U Grandu už na nás čekal 20 let starej autobus, moje první myšlenka byla, že tohle nemůže dopadnout dobře. Zvláštní klehtání, cvakání, a třes jak při zimnici nás provázel celou cestu do Žehušic. Zde jsme navštívili oboru s bílými jeleny. Nikdy si do lesa neberte sandálky, í když jsou na klínku a myslíte si jak to máte pod kontrolou já jsem si to taky myslela :).
Pak to začalo, klehtání, sténání, třes, chroptění a nic. Chudák pan řidič obíhá celý autobus. Po půl hodiny konečně jiskřička naděje, která během vteřiny pohasne, ale vše je na dobré cestě a po dalších asi 15 min. za bouřlivého potlesku odjíždíme směr Kačina. Během chvíli se ocitnete na neuvěřitelném místě, jako z z jiné doby a místa. Toto novodobé letní sídlo původně náležícím rodině Chotkových na mě dýchalo atmosférou Antických staveb. Korunu této nádheře nasadila výstava loveckých psů. (Chci Českýho Fouska :)).
Poslední zastávkou byla Kutná Hora, čekala jsem, že to bude příjemná tečka za dnešním dnem, naopak mě ale město zklamalo. Ničím nevyzařovalo, obyčejnost, až nudnost na mě dýchala ze všech koutů..........

Fotky Vám jsem dodám v nejbližší době

Ps: Cesta nazpátek proběhla díky bohu vpořádku :)

2 komentáře: