pátek 4. června 2010

................chm

Do zeleniny, kde pracuji chodí jedna postarší paní (dnes jsem se dozvěděla, že jí je 70 let). Vlasy má krátké a obarvené na černo, vyčesané nahoru a zafixované tužidlem. tvář má vždy perfektně nalíčenou, dlouhé nehty s dokonalou manikurou. Na sobě má vždy skvěle padnoucí oblečení a "chic" doplňky. A já pří pohledu na ni si vždy vzpomenu na italské ženy, jež i v pokročilém věku vypadají naprosto úchvatně.

Nemohla jsem si pomoct a musela jsem ji pochválit. Avšak jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistila, že jsem snad první, kdo ji "obdivuje", nejen to, tato dáma se setkává s takovým nepochopením svého okolí, pomluvami, urážkami, až mě to samotnou udivilo, kde se v lidech bere tolik drzosti a zlosti. To že ji někdo řekne, že vypadá jak "kurva", nebo že smrdí od parfému ( protože se doma nekoupe) je bohužel na denním pořádku. Závist, ale hlavně netolerance k odlišnosti. V žádné jiné zemi jsem se s tím nesetkala, jen u nás - BOHUŽEL

5 komentářů:

  1. smutné....A přitom by se měli lidé pohoršovat spíše nad těmi důchodkyněmi se šusťákovkama a igelitkama...!

    OdpovědětVymazat
  2. Přesne, jen problem je ten, že techto důchodkyn je vice aspon u nas.

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně takováhle paní je moje učitelka intesive-english. Vždycky když jí pochválím, tak jí tím uvedu do rozpaků. Je vidět, že na takové pochvaly není moc zvyklá. A přitom mi vždycky nějaká taková chick babička zvedne náladu...=)

    OdpovědětVymazat
  4. Máš krásnější blog, než jsem čekala:)
    Tohle mě už ani nepřekvapuje.Ale štve mě to!Z naší zemi snad není žádná úcta k lidem.Lidé co odsuzují druhé,za to jak vypadají,či jak chodí oblíkaní, by se měli stydět!Nechápu je, ale co naděláme,někdy na ně dojde.Všímám si toho i u nás na škole.Kde vůbec není žádná tolerance, když na nás pokřikují o 5let mladší děti.A myslí si, jací jsou užasní:)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji...............

    Ano s tim souhlasim, úcta tu opravdu, chybí a jak ji mají mít mladí lidé,když se to nemají od koho naučit. V jinych zemích (nebo aspoň já jsem se s tím setkala) je to jiné, např. lidé se neodsuzují za to, kdo co nosí a jak kdo vypadá. Nejvíc me ale mrzí, že toto nepřichází ani do nás mladých, oblékame se podle poslední mody, víme jaky navrhar co navrhl a co bude "in" pristi zimu, ale kdyz se oblekne nekdo nejak jinak (napriklad si veme vyrasný doplnek nebo se nalici nezvykle) je hned pomlouvan a pro smich..........

    OdpovědětVymazat